Aisha liker ikke imam Hassan (FVMH)

hagia-sofia-interic3b8r1

Påstand: Sjiamuslimer hevder at Aisha, datteren til Abu Bakr og konen til profeten Mohammed (FVMH og hans familie) sa når imam Hassan (FVMH) skulle begraves:

‘’Ikke begrav i huset mitt den jeg ikke liker’’.

Etter det hevder sjiamuslimer at imam Hassans kiste ble angrepet og at det oppsto stor splittelse blant muslimene. Dette er noe sjiamuslimer hevder uten bevis for å snakke ned profetens kone Aisha.

Svar: En av de historiske hendelsene det ikke går an å skjule er når Aisha var med å starte et angrep mot imam Hassans kiste som medførte en konflikt mellom muslimene og en stor splittelse. I boken ‘’Bahjat al-Majales’’ av den sunnimuslimske ibn Abdul-Barr, side 34, står det:

‘’Når Hassan døde ønsket de å begrave han i huset til Allahs sendebud (FVMH og hans familie), men Aisha nektet dette. Hun satte seg på sitt muldyr og samlet menneskene. Ibn Abbas sa til henne: ‘’Det er som du vil at det skal sies muldyr-dagen slik det ble sagt kamel-dagen (etter Slaget av kamelen). Hun sa: ‘’Måtte Allah tilgi deg, dette er en dag (kamel-dagen) som har blitt glemt!’’ Han (ibn Abbas) sa: ‘’ Ingen annen dag gjennom tidene er mer husket [enn denne dagen].’’

Denne historiske hendelsen er nevnt i ulike formuleringer i ulike sunnimuslimske bøker og er kjent som den dagen Aisha satt seg på et muldyr, eller muldyr-dagen. Den berømte sunnimuslimske al-Bukhari gjør et forsøk på å mislede hva hendelsen egentlig handler om i sin bok ‘’al-Kuna’’, side 5, hvor han påstår at det er den dagen Aishas muldyr som hun satt på gikk ut av kontroll. Derfor ble dagen kalt for muldyr-dagen av ibn Abbas. Dette er en forklaring som er til å le av, men den beviser samtidig at det i historien er en dag som er kalt etter dette navnet. Al-Dhahabi viser til den konflikten og splittelsen Aisha skapte under imam Hassans begravelse. Han skriver i ‘’Siar A’lam al-Nubala’’’, volum 3, side 275:

‘’Ibn Omar sier: ‘’Jeg var til stede under døden av Hassan, sønn av Ali, så jeg sa til Hussein: ‘’Frykt Allah. Ikke heis opp splittelse og ikke søl bort blod. Begrav din bror ved din mor, for din bror har avtalt dette med deg.’’ Imam Hussein fulgte dette.’’

Igjen støtter dette at en konflikt oppsto når imam Hassan (FVMH) skulle begraves. Splittelse ble skapt og det var like før et blodig slag startet etter at Aisha samlet mennesker for å hindre at imam Hassan (FVMH) ble begravd ved sin bestefar, profeten Mohammed (FVMH og hans familie). Imam Hussein (FVMH) hadde allerede fått ordre fra sin bror imam Hassan (FVMH) om å begrave han i al-Baqi’ hvis en splittelse skulle oppstå. Ibn Abbas sammenligner hendelsen med Slaget av kamelen når Aisha gikk i krig mot imam Ali (FVMH) og 10.000 mennesker ble drept. Altså skapte Aisha igjen splittelse blant muslimer. Det er verdt å merke seg at Aisha ikke eier hele huset til Allahs sendebud (FVMH og hans familie). Etter Fatimas arv, får hun en liten andel fordi hun er en av flere koner. Likevel ønsket hun å bestemme over hele huset til profeten Mohammed (FVMH og hans familie). Urettferdigheten mot imam Hassan (FVMH) fortsatte til og med etter hans død når han skulle begraves.

Kommentarer er skrudd av for Aisha liker ikke imam Hassan (FVMH)

Filed under Imam Hassan (FVMH)

Kommentarer er stengt.